Halikkoviesti on huomenna. Kävin eilen juoksemassa ensimmäisen hajontaparin radan, ja voin antaa vinkin, että maasto on paitsi vaativaa, myös aivan hirvittävää paskaa. Itse tyydyin kevyeen hölkkäilyyn lenkkareissa ja t-paidassa, ja voinkin luvata niille blogin lukijoille, jotka onnistuvat itse kisassa selvittämään radan yhtä vähillä virheillä kuin minä eilen, tarjota kahvit tai kaljat kisan jälkeen.

Tämä suunnistusvuosi on osaltani ollut poikkeuksellinen. Viimeksi olen tainnut juosta vähemmän kilpailuja kuusivuotiaana – jos silloinkaan. Tulokset olivat kehnoja, mutten voi myöskään sanoa tehneeni asian hyväksi juuri mitään. Kesällä olisi varmaankin ollut mahdollisuuksia kohtuu suorituksiin, mutta olin niin kaukana kotoa, ettei kilpailuihin osallistuminen ollut mahdollista.

Kausianalyysiä olennaisempaa on se, mitä tapahtuu jatkossa. Maratontavoitteeseen on vielä niin paljon aikaa, ettei sen takia ole syytä hätiköidä. En osaa sanoa, haluanko ensi vuonna suunnistaa tämän enempää. Mikäli päätän haluavani, aion myös yrittää harjoitella itseni kevääksi kuntoon. Se on tietysti ollut aikomus jo monta kertaa aiemminkin ja epäonnistunut aina.

Yhä vahvempana mieleen juolahtaa ajatus uusista motivaation lähteistä, ja koska lienee turha puhua kiertoilmaisuin, tämä tarkoittaisi seuran vaihtamista. Se ei kuitenkaan ole suora oikotie onneen, sillä Ankkuria parempaa seuraa ei toiminnallisesti taida löytyä koko Suomesta. Tällä hetkellä RastiPiikkiö on paras vaihtoehto – nimenomaan siitä syystä, että saisin kokea itseni seuran menestyksen kannalta tärkeäksi. Silloin minullakin olisi jälleen oikeasti syytä harjoitella ja panostaa, vaikka mittakaava toki olisikin täysin toinen.

Toki muitakin vaihtoehtoja varmaan olisi, mutta vielä ei ole kiire sohia äkäisiä päätöksiä. Puheita on kuultu suuntaan jos toiseenkin, mutta niiden realistisuudesta en uskalla sanoa mitään. Itseni kannalta oleellisinta olisi harrastuksen jatkumisen kannalta ainoastaan löytää motivaatio talven yli harjoitteluun, ja parasta tietysti olisi jos voisin tehdä sen nykyisessä paidassani.