Nyt parin viikon kohdalla lienee syytä katsastella ensituntoja Maraton2012-projektin etenemisestä. Faktaa on se, että reenimäärät ovat nousseet hurjasti siitä aikaisemmasta lenkki per viikko -tahdista, mutta rasitustaso on pysynyt alhaisena, kun kovia lenkkejä en ole tehnyt oikeastaan ollenkaan. Tämä ei ole pelkkä tietoinen valinta, sillä kovaa juokseminen tuntuu pahalta, ja jos tuntuu pahalta, ei tunnu enää kivalta. Todellista kestävyysjuoksijan puhetta, eikö?

No, olen tässä ajatellut, että kenties kerran viikossa voisi kova lenkki olla ihan paikallaan. Siitähän Kalakin loppusyksystä puhui. Kehityksen seuraamista varten täytynee rakennella jokin testilenkki, mutta vaikka MapMyRunia olenkin pyöritellyt, niin mitään kovin fiksua en ole vielä saanut aikaiseksi. Sanoisin, että 10km voisi olla sopiva pituus. Sen mittainen on kuitenkin myös seuran testilenkki, jota pitänee joskus tulevaisuudessa tahkota aikast lujaa. Tosin maratoonarille voisi 15km, TuSsin testin mitta, sopia paremmin.

Mietin tässä, että jos ensi viikonloppuna isken tosissani tasan 10km lenkin, niin sen pitäisi kulkea alle 40 minuutin. Viime talven kokeilut eivät tosin ennakoineet lähellekään sitä osuvia aikoja, siis syksylläkään kun olin sentään suunnistustulosten valossa jonkinlaisessa kunnossa, joten jo asiaa ajatellessani olin valmis pettymyksiin. Tai no, jos projektia on vasta muutama viikko takana, lienee vielä turha puhua pettymyksistä. Sanotaan mieluummin niin, että jos aika on paljonkin sen 40:n päälle, niin projektin lähtötilanne on vain oletettua heikompi. Eikä siinä sitten mitään. Tämä projekti ei ajanpuutteeseen kaadu.

Touhu on lähtenyt iloisesti käyntiin, eikä minkäänlaisia uhrauksia ole tarvinnut tehdä. Kaikki on tullut luonnostaan. Se onkin tärkeää, jotta juokseminen pysyisi mielekkäänä vielä pitkään. Seuraava askel on löytää itsestäni se masokisti, joka haluaa ruoskia itseään äärirajoille. Sitä kaveria en ole vielä eläissäni nähnyt, mutta se sankari on pääosassa elämäni tärkeimmässä kilpailussa, ja mikäli aion yltää tavoitteisiini, se on syytä löytää mahdollisimman pian. Hyviä juoksutuloksia ei juosta ilon kautta.