Uutuudenviehätys on vaihtunut arkirutiineiksi, ja tuntemattomat kämppäkavereiksi. Jopa parakkikommuunimme vaihto-oppilasasukit mm. Pakistanista, Moldovasta ja Kiinasta ovat tulleet tutuiksi. Varastotyö on muuttunut autotoiminnoksi, jonka parissa aika kuluu yllättävän nopeasti, mutta sen on syytäkin kulua, siksi paljon joudun siellä viihtymään. Työvuorot ovat paskimmat mahdolliset, mutta jatkossa yritän pysyä tiukkana ylitöihin kinuville arbetsledareille, jotta kokonaisrasitus pysyisi edes jotenkin kurissa.

Juoksin tänään puolikovan harjoituksen: 5'+2'+5' kovaa 3'30” palautuksella ulkoilupoluilla. Mahtava tunne, kun juoksu kulkee aivan eri vauhtia kuin koskaan aikaisemmin. Ja ainakin tämän verran vauhtia jaksoi pitää yllä. Ongelmat löytyvät kuitenkin läheltä, sillä vaikka liikahdankin ihan mukavasti, niin kestävyys on täysissä lapsenkengissä. En ole uskaltanut edes yrittää pidempiä kovia lenkkejä, mutta vähitellen lienee syytä siirtyä niihin. Ei tässä kuitenkaan mitään keskimatkan juoksijoita yritetä olla.

Olen ilmoittautunut viikon päästä juostaviin kolmipäiväisiin aluekilpailuihin, missä matkat ovat 3,5km-7,5km kilpailukutsun mukaan. Epäilen kuitenkin lopullisten matkojen olevan valitettavasti tätä pidempiä. Toivottavasti kuitenkin pitäydyn asettamassani tunnin rajassa. Ei niin, etteikö polvea voisi alkaa hieman jo koettelemaan, mutta toki haluaisin juosta kilpailuissa hyvin, ja se on sitä todennäköisempää mitä lyhyemmistä matkoista puhutaan. Itse suunnistuksen sujumisesta ei tietenkään ole mitään takeita, mutta uskon sen kuitenkin sujuvan vanhasta muistista vähintään kohtuullisesti, kunhan en intoile liikaa.

Vaikka työ rasittaa niin fyysisesti kuin henkisestikin, olen satavarma, että uusi elämäntyyli ja maisemat vaikuttavat minuun positiivisesti. Vaikka akut kuluvat, niitä on ainakin toistaiseksi saanut mukavasti myös ladattua uudelleen. Tämä on hienoa aikaa, minun on nautittava siitä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, ja sen on tapahduttava työn kustannuksella. Itse kaupunkiin tutustuminenkin on jäänyt pelkkiin juoksukokemuksiin.